Tjäna pengar till laget

Vill ni tjäna pengar till laget?

Kanon, för vi vill att ni ska lyckas! Vare sig det är för att köpa in ny utrustning, fräscha upp lokalerna eller åka på en trevlig resa tillsammans med laget. Orsaken till varför man behöver extra pengar i lagets kassa kan variera men en sak är säker, genom att sälja produkter i grupp kan ni tjäna mycket pengar! Nedanför har vi skrivit ihop lite saker man kan tänka på när man är ute och säljer som en grupp.

Marknadsför som ett lag!

När ni anordnar en försäljning på en marknad eller i ett område, var noga med att annonsera med lagets namn samt området. Igenkännande är en stor del av att få en lyckad försäljning, desto fler personer som känner igen namnet eller området ni spelar för desto större chans har ni att sälja mer. Genom att ha lagets namn i ryggen ger er även en känsla av legitimitet. Man litar mer på försäljarna om de kommer från “IBFK Korparna B” istället för “Korparna”. Bygg ett slags varumärke så kommer ni att ha en större chans att sälja ännu bättre vid nästa försäljning när folk känner igen er från rekommendationer av grannar!

Sälj in er hos livsbutiker och köpcentrum

Vill ni maximera antal potentiella kunder som ni möter så kan det vara en bra idé att sälja in er hos den lokala livsbutiken eller det lokala köpcentrum. Ring runt till ansvarig person för samtliga platser och ge en bra presentation av vilka ni är och vad ni vill göra. Ger man tydliga mål med försäljningen så finns det en chans att ni kanske får en ny sponsor till resan! För föreningar så brukar livbutiker och köpcentrum vara flexibla och lite snällare. Ringer man som privatperson utan att representera någon förening eller skolklass så kan det bli svårt att få ett “Ja!” från butikerna.

Ge inte upp!

Blir ni nekade någonstans? Ta lärdom av erfarenheten och fortsätt att söka vidare! Man kan ringa runt till hundratals butiker men det krävs att endast en säger “Ja” och då har ni en öppning till en väldigt stor grupp av potentiella kunder!