Föreningsförsäljning

Tjäna pengar till föreningen!

Är ni en fotbollsklubb, hockeyklubb, fritidsgård eller annan typ av förening som vill planera resor och andra roligheter? Arrangera en föreningsförsäljning och gör ett extra tillskott i föreningskassan!

Sälja produkter i grupp

Genom att arrangera en försäljning med flera säljare så minskar man på antal produkter varje säljare måste sälja för att ni ska kunna få en god förtjänst av arbetet. Ta våra strumpor som exempel. Säljer ni 200 st 5-pack strumpor till ett försäljningspris av 100 kr / 5-pack så tjänar ni 9 000 kr! Är man då en grupp på 25 personer så behöver man endast sälja 8 st 5-pack per person för att göra en förtjänst, inte illa!

Ni tränar även på samarbetet inom föreningen när man säljer produkter som en grupp. Kanske kan man även anordna en tävling för gruppmedlemmarna om vem som kan sälja mest. Ge er förening motiveringen och viljan att träna på sitt entreprenörskap samtidigt som ni kommer att kunna ha råd med roliga aktiviteter och ny utrustning!

Utforma ert sortiment efter era målgrupper

När man går ut och säljer i en föreningsförsäljning så är det viktigt att man erbjuder rätt produkter till rätt personer. Detta ökar era chanser att sälja och ni blir kända för att ha bra produkter bland grannar i området. Folk gillar att prata om vad som händer under veckan och om ni kan förgylla deras vecka med ett par nya härliga strumpor så kan de sprida ert namn vidare till sina kontakter. Det finns även produkter som passar alla målgrupper som borde inkluderas i varje sortiment. Strumpor är en klassisk produkt som alltid går att sälja. Alla behöver nya strumpor! Det är en förbrukningsvara som man behöver byta ut emellan åren så det finns alltid plats i garderoben för ett till par.

Kryddor är också en vara som alla tar del av. Man tillsätter unika smaker i sin tillagning, bakning eller varför inte muntra upp hemmet med ljuva dofter av vanilj!